dinsdag 6 januari 2015

Mooie website over Enschede in de oorlog in de maak


Van Eric Heijink ontving ik het volgende bericht:
In dit jaar is het op 1 april 70 jaar geleden dat Enschede door de Engelsen werd bevrijd. Dat zal dit jaar zeker niet ongemerkt voorbij gaan. Zo is er o.a. op 5 mei weer een grote bevrijdingsparade. Het laatste nieuws daarover is te volgen op deze facebookpagina.
Ook op de site van het 4 en 5 mei comité Enschede zal t.z.t ongetwijfeld een programma aan activiteiten te vinden zijn.
Ik heb het afgelopen jaar vanuit diverse hoeken materiaal van en over Enschede in de oorlog ontvangen, zoals diverse brieven, foto's, dagboeken en andere documenten. Allen hartelijk dank daarvoor!
Het materiaal zal de komende tijd op diverse manieren goed van pas komen. Mocht u nog foto's / documentatie /etc. hebben die betrekking hebben om Enschede in WO2 dan hoor ik natuurlijk graag van u.
Veel van het ontvangen materiaal moet nog worden verwerkt, maar enkele voorbeelden zijn inmiddels te vinden op mijn website Enschede in de Tweede Wereldoorlog.

Zoals Eric Heijink zelf al aangeeft is de site nog niet af, maar toch is er al heel veel te vinden! Kijk zelf maar eens.
Sterk punt is dat overal bronvermeldingen staan aangegeven en ook veel links naar meer informatie. Een mooie aanwinst, deze website!

Geen opmerkingen: