dinsdag 13 januari 2015

Twentse Filmbank bereikt nieuwe mijlpaal!

De in juli 2013 door Chris van Oosterwijk opgerichte Twentse Filmbank heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. Meer dan 500 films over Twente, haar steden,dorpen en inwoners zijn via de website te bekijken. De Twentse Filmbank is inmiddels een van de grootste, zo niet de grootste, filmbank in zijn soort in Nederland. Het aantal bezoekers van de website nadert de 20.000. De filmbank is nu ook aktief op Facebook.


Laatste aanwinst
De meest recente aanwinst is een bijzondere, getiteld In Almelo was vroeger altijd van alles te doen
Uit een particulier archief heeft de Twentse Filmbank historische filmbeelden over Almelo in bruikleen gekregen. Het betreft 16mm smalfilm opnamen uit de jaren 30 en 40. De Twentse Filmbank heeft deze beelden in eigen beheer gerestaureerd,bewerkt en gedigitaliseerd. Het betreft bijzondere, misschien zelfs deels unieke, filmopnamen (19 stuks) met een totale duur van ca. 4 uur.

Niet voor de eerste keer heb ik zitten grasduinen tussen het materiaal. Een uur is zo weg. Overal vind je mooie links, b.v. bij Diversen naar het mooie onzin-tijdschrift The Wild East. Ga zelf eens kijken bij Twentse Filmbank!

Geen opmerkingen: