donderdag 9 juli 2015

Muziek uit het oosten (82): Normaal en Rowwen Hèze - Gries

Een speciale rubriek – voor de liefhebbers van muziek. Van alles wat – in ’t Engels of in ’t plat. Goud en oud, nieuw of fout.

Ze behoren allemaal tot mijn favorieten: Normaal, Boh Foi Toch, Rowwen Hèze, Skik/Daniel Lohues. Hun grootste gemene deler is dat ze in dialect zingen. Er zijn meer overeenkomsten, maar ook verschillen. De eerste drie wisselen serieuze nummers af met feestnummers, waardoor live optredens altijd een succes zijn. Normaal (dit jaar 40 jaar) en Rowwen Hèze (30 jaar) kwamen elkaar nog wel eens tegen op festivals en in feesttenten. Ter gelegenheid van hun jubilea zijn ze bij elkaar gekomen om samen een nummer op te nemen, getiteld ‘Gries’. Jack Poels verklaart de keuze voor dit nummer: “Je kijkt terug op al die jaren, knippert met je ogen en ineens ben je grijs".

De single wordt aangeboden via de websites van Normaal en Rowwen Hèze en is ook verkrijgbaar via I-Tunes.

1 opmerking:

Hendrika zei

Normaal treedt morgenavond voor het laatst op in Drenthe. Ze zijn razend populair onder plattelandsjongeren, knap dat je dat al 40 jaar lukt - tijdloze muziek! Ik hoor zo af en toe van die verhalen van veewagens vol jongelui en bier en stro en muziek :-)