woensdag 15 juli 2015

Videoplatform Mooi Overijssel van RTV Oost van start


RTV Oost is van start gegaan met het videoplatform Mooi Overijssel. Het gaat om een website en een gratis app voor Android telefoons en tablets, iPhone en iPad. Het moet een interactieve plek worden met uniek videomateriaal over zoveel mogelijk Overijsselse plaatsen en gebieden.
Het videoplatform Mooi Overijssel is gevuld met historisch materiaal uit de archieven van RTV Oost, actuele videoreportages en materiaal van Youtube en Vimeo. 'Het videomateriaal heeft niet zozeer een nieuwswaarde, maar laat zien hoe mooi Overijssel is, het toont de couleur locale van een plaats', aldus RTV Oost.

Na de lancering zal het video-archief verder worden aangevuld. Hiervoor gaat een speciaal team met de Mooi Overijssel-camper op pad in de provincie om reportages te maken. Het team bestaat uit drie pas afgestudeerden aan de Saxion Hogeschool in Enschede en Windesheim in Zwolle. Zij hebben in 2015 dit project als werkervaringsplek aangeboden gekregen.
Ook in 2016 zijn er weer drie werkervaringsplekken beschikbaar. Behalve video’s van het ‘Mooi Overijssel’-team kunnen ook video’s van derden, zoals videoclubs, historische verenigingen en een ieder die interessant materiaal heeft op het platform worden ge-upload.

Geen opmerkingen: