zondag 27 september 2015

Hasseltse Anna van der Breggen naar zilver bij WK Wielrennen

Een onderwerp voor dit weblog? Ja, cultuur en sport worden vaak in één adem genoemd en Anna van der Breggen komt ook nog eens uit Hasselt.
Het was een mooie wedstrijd voor de toeschouwer, waar alles in zat wat een wielerliefhebber zich kan wensen. Een mooi parcours en wisselende kansen. Het peloton met gedoodverfde favorieten kwam op de drie laatste venijnige klimmetjes nog langszij de kopgroep. De finale liep uit op een lange sprint, waarbij Anna van der Breggen (te) vroeg aanging en zo de Britse Lizzie Armistead in de gelegenheid stelde haar in de laatste meters te kloppen. Niettemin een prachtige prestatie van de Hasseltse die ook al zilver won bij het WK tijdrijden en brons in de ploegentijdrit en dit jaar ook al onder meer de Giro Rosa, La Course en de Waalse Pijl op haar naam schreef.

Anna van der Breggen (Foto Wikimedia Commons)

Jammer dat er zo weinig vrouwenwedstrijden worden uitgezonden. Voordelen: verfrissend (minder voorspelbaar), kortere wedstrijden, appetijtelijk (i.p.v de baardenoptocht in het huidige mannenpeloton), meer wisselende situaties etc. Desondanks wel benieuwd hoe het vanavond bij de mannen verloopt.

Geen opmerkingen: