maandag 28 december 2015

De tien best bekeken blogposts van 2015

Dit weblog trekt krap 100 unieke bezoekers per dag. Dat waren er vorig jaar nog ruim 100. Sinds ik in juni ben gestopt met werken is het aantal bezoekers gedaald. De blogfrequentie is lager geworden. Maar zolang ik er plezier aan beleef ga ik door.
De meest bezochte blogposts waren die over tijd en plaats van de paasvuren (2800x) en boekenmarkten (2700). Het overzicht van festivals (1400), activiteiten in vakanties in musea en de overzichten van nieuw verschenen boeken werden ook goed bezocht. Deze blogposts bevatten bij elkaar gezochte gegevens en opsommingen - waar overigens veel werk mee gemoeid is - en laat ik dus buiten beschouwing. Hieronder een Top 10 van meest bezochte blogposts.

39 oude telefoongidsen 1901-1950 in Delpher doorzoekbaar
Een populair onderwerp. Ook een blogpost uit 2008 over oude telefoongidsen en adresboeken wordt nog dagelijks bezocht. Het wordt tijd voor een actualisatie.


3-4 april 1945: De slag om het Twentekanaal
Vanwege het kroonjaar van de bevrijding (70 jaar geleden) was hier in maart/april veel aandacht voor.


Mediagrafie (15): Twickel
Nooit gedacht dat zoiets zoveel bezoekers zou trekken. Hier staat alles wat ik aan verwijzingen heb kunnen vinden naar boeken, foto's, beschrijvingen, (film) beelden etc.


Unieke dorpsfilms van cineast Adolfs uit jaren 50 en 60 te zien bij Twentse Filmbank
Een van de blogposts die ik wijdde aan de Twentse Filmbank, alwaar veel uniek materiaal te bekijken is.


Verder onder nieuwe vlag
Een persoonlijke blogpost waarin ik bekend maakte na het einde van mijn 45-jarige loopbaan toch door te gaan met bloggen. Het grote aantal belangstellenden voor deze blogpost en de persoonlijke reacties gaven mij mede de spirit om door te gaan.


De IJzeren Eeuw op 29 mei: Twente op stoom
Aankondiging van de serie van dertien afleveringen, deze zomer uitgezonden op NPO2.


Muziek uit het oosten (80): Herman Finkers - Koo Wit De Floo
Meest bezochte item uit de serie Muziek uit het Oosten. En terecht.Michelle Visser en Jaap Scholten winnaars beste boek van Overijssel, Boudewijn Betzema is dichter van Overijssel
Ik was er zelf bij die avond. Goed programma, mooie entourage en dankbare winnaars.


Fietsen langs De Doorbraak
Na enkele keren fietsen lukte het me een route te vinden die de nieuwe natuur van De Doorbraak zo dicht mogelijk benaderde.


Mijn beste FC Twente team aller tijden
In maart hingen er al donkere wolken boven de Grolsch Veste, maar nog niet de inktzwarte onweerswolken van nu. Er werd een oproep gedaan je beste all-time Twente-team samen te stellen. Ook ik heb me daar over gebogen.

1 opmerking:

Hendrika zei

Vlgs mij is het een algemene tendens dat blogs minder lezers trekken. Voor m'n werk buitenshuis hou ik de facebookpagina bij. Dat vind ik leuk om te doen, maar ik vind fb zooo oppervlakkig :-(. Geef mij maar een goed geschreven en interessante blogpost :-)!