zaterdag 16 januari 2016

'Wa-k zeggen wol': schriefwedstried Overijssel Verwoord


Nieuws van Overijssel Verwoord:

Overijssel is een veelzijdige provincie met een nog veelzijdiger assortiment aan streektalen. Dialectkringen zorgen ervoor dat onze streektalen voortleven, bijvoorbeeld door het samenstellen van woordenboeken, websites of verhalen in streektaal. Aan deze laatste categorie besteden wij binnen Overijssel Verwoord dit jaar extra aandacht. Dit jaar zijn wij op zoek naar een streektaaltalent!

Het thema is 'Wa-k zeggen wol'. U kunt uw verhaal inzenden tot 1 april a.s. Op donderdag 19 mei 2016 wordt de prestigieuze titel bekend gemaakt. De winnaar ontvangt behalve de eer een bedrag van € 500,-.
Stuur uw streektaalverhaal in via de website van Overijssel Verwoord. Hier kunt u ook de voorwaarden vinden. U kunt uw verhaal ook per post verzenden naar:

Rijnbrink
o.v.v. Overijssel Verwoord
Postbus 9052
6800 GR Arnhem

In Overijssel Verwoord werken diverse Overijsselse culturele instellingen samen. Elk jaar wordt de verkiezing van Overijssels Boek van het jaar in de categorieën Fictie en Non-fictie georganiseerd en tweejaarlijks de verkiezing van de Dichter van Overijssel en een dialect-schrijfwedstrijd.

Geen opmerkingen: