dinsdag 8 maart 2016

Overijsselse wielrenners gaan Overijssel als fietsprovincie promoten


Een persbericht: 'Twentse ex-profwielrenners als Hennie Kuiper, Rob Harmeling en Theo de Rooij willen Overijssel laten profileren als dé bakermat van het fietsen. Daarvoor hebben ze een van de eerste ‘vélocipèdeclubs’ in Nederland, Immer Weiter, nieuw leven ingeblazen. De oude wielervereniging wordt omgedoopt tot de Overijsselse Fietsambassadeurs Club (OFC) Immer Weiter'.
Deze actie vormt een onderdeel van een plan '365 dagen fietsen in Overijssel', ook de titel van een website. Bij de presentatie taalgebruik als 'de ambassadeurs zijn de wegkapiteins en vormen de kopgroep die zich inzet voor een onderscheidende rol voor Overijssel op fietsgebied’ en de club wordt geleid door 'prominente bestuurders en ondernemers', er is sprake van 'een breed gedragen ambitie', en van een 'lanceerplatform voor fietscreativiteit'. Zodat je denkt 'het zal wel'en je hoopt dat er niet teveel belastinggeld wordt verspild.
Van Hennie Kuiper, Ron Harmeling, Theo de Rooij en anderen heb ik, voor het tv scherm gezeten, toch vele uren genoten. Ik ben toch benieuwd wat zij nog in petto hebben voor de fietsliefhebber.

Kijk hier naar meer nieuws over dit initiatief bij RTV Oost en naar beelden van het départ van Immer Weiter met de betreffende oud-wielerprofs op de Holterberg.

Geen opmerkingen: