vrijdag 8 juli 2016

Mogelijk tentoonstelling in Enschede met foto's van Henk Brusse

Ik kreeg een bericht toegezonden van Chris van Oosterwijk (van o.a. de Twentse Filmbank) dat ik uiteraard graag plaats:

Unieke fototentoonstelling najaar 2016 ?...zou zomaar kunnen..
Welke "echte" Enschedeër kent de fotograaf Henk Brusse nou niet.Een fotograaf die in 't midden van de vorige eeuw een grote naam heeft opgebouwd met zijn fraaie opnamen van vooral Enschedese taferelen. De foto's werden getoond in lokale, regionale en landelijke dagbladen en tijdschriften. De nazaten van Henk Brusse beschikken over een enorm archief van vele tienduizenden foto's en negatieven."Ach lieve tijd Enschede" heeft nu toestemming gekregen kostenloos gebruik te maken van dit unieke archief en een fototentoonstelling te organiseren.

Het plan:
*ca. 100 unieke foto's op groot formaat
*locatie: waarschijnlijk Openbare Bibliotheek Enschede
*najaar 2016
*vervolgens zal een tour gemaakt worden langs belangstellende zorginstellingen/verzorgingstehuizen in Enschede e.o.

Het omzetten van negatief naar een groot formaat foto is een tijdrovende en vrij kostbare aangelegenheid. Het idee (onder enig voorbehoud) is om particulieren de mogelijkheid te geven een foto te adopteren tegen betaling. Dit houdt in dat deze particulier eigenaar wordt van de betreffende foto en deze foto na de tentoonstelling zal ontvangen.
Wie dit initiatief een warm hart toedraagt en financieel wil steunen kan zich melden via een PB https://www.facebook.com/achlievetijdenschede/ of een mail naar vanoosterwijk@hotmail.com

Hieronder een aantal foto's van Henk Brusse uit het Enschede van een halve eeuw of meer geleden.
En tenslotte nog een foto van vak Q uit de tijd van bestuursleden Cor Hilbrink en Henk Olijve, toen profvoetballers met hun verdiende geld nog hooguit een sigarenwinkel konden beginnen.


Geen opmerkingen: