woensdag 21 december 2016

Film d'Oale Markt Enschede 1860-2015 op Eerste Kerstdag bij RTV Oost

De film werd al tientallen keren vertoond in Enschede en staat nu voor Eerste Kerstdag op het programma bij RTV Oost om 20.00 uur en 23.00 uur. Film is misschien niet helemaal het juiste woord. Regisseur Peter Scholten bekeek duizenden foto's die door de tijd heen gemaakt zijn van het centrum rondom de Oude Markt en construeerde hiermee het verhaal van Enschede in de film 'd'Oale Markt 1860 - 2015'.
Acteur Laus Steenbeeke doet de stadsgeschiedenis uit de doeken, terwijl vele archieffoto's het verhaal visueel ondersteunen. De film is rijk aan verhalen, fragmenten, anekdotes, nieuwsfeiten, muzikaal gecomponeerd tot een geheel. De locatie heeft betekenis voor veel mensen, maar de film zal ook kijkers aanspreken die de plek niet kennen. De Oale Markt 1860 - 2015 deed mee aan de Gouden Kalf Competitie 2016.Video hierboven: Peter Scholten vertelt over zijn film bij RTV Oost

1 opmerking:

Manja zei

Hallo Tonny,

Dankjewel voor deze tip. Mijn vader heeft vroeger aan de Markt gewoond, maar helaas kan hij Omroep Oost niet ontvangen. Is deze documentaire ook op DVD te krijgen?

Ik hoor graag van je.

Groet,
Manja