maandag 6 februari 2017

Wie Was Wie, website voor familiegeschiedenis, is vernieuwd


Het vernieuwde WieWasWie.nl is sinds vandaag als bètaversie online. Met deze nieuwe website maakt WieWasWie het stamboomonderzoekers eenvoudiger online onderzoek te doen naar hun familiegeschiedenis.
De interesse voor familiegeschiedenis blijft groot. In 2016 bezochten 3,9 miljoen onderzoekers WieWasWie. In samenwerking met ruim twintig (archief)instellingen groeide de database van WieWasWie de afgelopen jaren uit tot ruim 125 miljoen persoonsvermeldingen in ruim 46 miljoen akten. En de website blijft doorgroeien: er komen meer collecties online beschikbaar en steeds meer archieven ontsluiten delen van hun collecties via WieWasWie.

Nieuwe website
Er is gekozen om de bètaversie en de oude website een aantal weken naast elkaar te laten draaien, zodat gebruikers kunnen wennen aan de nieuwe opzet. Het vernieuwde WieWasWie maakt het zoeken door de ruim 46 miljoen akten eenvoudiger. Zo worden de details van een persoonsakte nu getoond in hetzelfde scherm als de zoekresultaten, het is dus niet meer nodig hiervoor een nieuwe pagina te openen om de inhoud van een akte te bekijken. Bovendien kunnen meerdere akten tegelijk onder elkaar worden geopend, wat het vergelijken eenvoudiger maakt. Verder is het nieuwe WieWasWie geschikt gemaakt voor gebruik met smartphones en tablets. Zo kan iedereen waar en wanneer die wil aan zijn stamboom werken. Ook is de website in de cloud ondergebracht om meer zekerheid te kunnen bieden. Hierdoor zal de website ook tijdens piektijden zoals een uitzending van Verborgen verleden eenvoudig en snel te bevragen zijn. Tot slot is het online zoeken intuïtiever geworden om het de onderzoeker eenvoudiger te maken.

Test
Een snelle test leverde voor mij niet meer treffers op, maar inderdaad hoef je veel minder te klikken nu. Je kunt de treffers onder elkaar uitvouwen en je ziet meteen de afbeeldingen van de documenten ernaast.

Geen opmerkingen: