zaterdag 8 augustus 2009

Historische foto's op Flickr

Wie dit weblog bezoekt weet dat ik graag (nieuwe) lijstjes maak, waarbij ik over een bepaald onderwerp informatie verzamel en dat vervolgens op een rij zet. Voorbeelden: Welke Overijsselse wielrenners hebben de Tour gereden, wat is de aantrekkelijkste en de minst aantrekkelijke gemeente van Overijssel, welke festivals en evenementen zijn er zomer 2009 in Overijssel, wat zijn de belangrijkste beeldbanken en fotoarchieven op internet, welke canons zijn op internet te vinden (deze lijst moet alweer aangevuld worden).


Historische foto op Flickr: Pastoor in een ezelkar (1890)

Als anderen dergelijke lijsten maken verwijs ik daar graag naar. De Digitale archivaris maakte een opsomming van collecties met historische foto’s die tot nu toe op Flickr zijn gezet. Hij heeft allerlei initiatieven op dit gebied mooi op een rij gezet en het is een lange lijst geworden. Zeer de moeite waard om te bekijken.

2 opmerkingen:

Christian zei

Ik plant dit soort lijstjes eigenlijk steeds meer in Delicious. Dat werkt veel handiger bij, uiteindelijk, en met slim taggen kun je er allerlei verschillende selecties uithalen.

Transisalania zei

Ja maar toch handig dat je dit lijstje op je weblog hebt gezet, dan kunnen je lezers de websites uit de lijst die ze nog niet kennen weer aan hun Delicious toevoegen - met tags uiteraard zodat ze ook door anderen weer te vinden zijn.