zondag 2 mei 2010

Twente Kampioen!


(Foto: Twentsche Courant Tubantia)


Hier in Borne, op precies 10 kilometer van het stadion in Enschede, wordt nu om half vijf ’s middags gejuicht en getoeterd op straat, wordt vuurwerk (!?) afgestoken en verschijnen links en rechts vlaggen aan de huizen.
Wie, om het vanavond bij Studio Sport spannend te houden, de uitslag nog niet had willen weten, en niet zoals ik eenmalig 6 euro betaald heeft om de wedstrijd via Eredivisie Live te bekijken, komt bedrogen uit. Het is wel duidelijk wie er kampioen is geworden!

In 1926 werd Sportclub Enschede landskampioen. FC Twente, in 1965 opgericht na een fusie van Sportclub Enschede en Enschedese Boys, werd in 1969 derde, in 1972 en 1973 derde, in 1974 tweede, in 1988, 1989 en 1990 derde, in 1997 derde, in 2009 tweede en liefst 12x vierde en eindigde vrijwel altijd in het ’linkerrijtje’. Het moest er dus een keer van komen en dat historische moment is NU aangebroken. Ik probeer mijn zoons te feliciteren – aan het feesten op de Oude Markt in Enschede – maar er is niet door te komen. Het zal nog lang onrustig blijven in deze regio…

4 opmerkingen:

Hendrika zei

Ik heb helemaal niets met voetbal, desalniettemin: Twentenaren, van harte!!

Transisalania zei

Dank Hendrika, ook namens de andere Twentenaren!

Edwin Mijnsbergen zei

Goed van Twente, goed voor Twente. Gefeliciteerd!

Hendrika zei

Kunnen 'jullie' Ajax aan vanavond?? Succes!!!