dinsdag 25 november 2014

De Zwarte Duivel van Jacob Vis voorgedragen voor de Diamanten Kogel

De Zwarte Duivel van de Kamper schrijver Jacob Vis is genomineerd voor de Diamanten Kogel, de Vlaamse prijs voor het beste Nederlandstalige spannende boek. De andere genomineerden zijn Toni Coppers met Dood water, Roel Janssen met Fout goud, Wim Menheer met In het oog van de lens en Jonathan Sonnst met Heden rood, morgen dood.


De Zwarte Duivel gaat over het echt bestaand hebbende Ronde Huis bij Nunspeet. De eigenaar, bevriend met Prins Hendrik, organiseerde jachtpartijen voor de adel en andere hooggeplaatsten op zijn landgoed, die een vervolg kregen in orgieën en Germaanse mensenoffers. Aldus de overlevering. De meningen over wat er echt allemaal gebeurd is lopen uiteen. Maar voor een thrillerschrijver is dit een prachtig gegeven om zijn fantasie de vrije loop te laten. Lees hier een recensie over het boek.
Het toeval wil dat de Deventer schrijver Almar Otten vrijwel tegelijkertijd een thriller publiceerde over de mysterieuze gebeurtenissen die op de Veluwe zouden hebben plaatsgevonden onder de titel Het Ronde Huis. Beide auteurs ontdekten pas in een laat stadium dat zij zich bezighielden met hetzelfde onderwerp.
Otten's boeken spelen zich grotendeels af in de IJsselstad Deventer en de boeken van Vis in de IJsselstad Kampen. Almar Otten won in 2012 de Diamanten Kogel. Als Jacob Vis hem nu zou winnen zou de overeenkomst tussen beiden nog groter worden.

Geen opmerkingen: