vrijdag 1 oktober 2010

Brief aan mezelf1 oktober 2010

Beste Toon,

Je zult verbaasd zijn deze brief van mij te ontvangen en dat ook nog eens op je eigen blog. We kennen elkaar al ons hele leven en ik ben dan ook zeer verheugd dat ik je als eerste mag feliciteren met dit bijzondere jubileum: 40 jaar in de branche.

Veertig jaar met je poten in de bibliotheekklei staan en opkomen voor de belangen van Transisalania is niet mis. Collega's die Transisalania een vermaledijd woord vinden, waren stomverbaasd dat Google bij een verkeerde schrijfwijze een "bedoelde u dit" suggestie geeft naar de juiste spelling. En dat allemaal dank zij jou, Toon!

Wat jou bijzonder zal innemen bij zo'n 40-jarig jubileum is dat de datum van de vrije dag al is vastgesteld. Je hoeft niet "in principe" vrij te vragen omdat je altijd een slag om de arm houdt voor als het wel of niet gaat regenen of dat je wel of niet gaat klussen aan de schutting of straten aan de oprit. Je zoons daarentegen weten wel invulling te geven aan je vrije dag. "In principe" gaan zij altijd voor.

Toon, ga zo door en geniet van deze vrije dag.

Een knipoog aan mezelf.

Toon

9 opmerkingen:

marcel350 zei

Dag Toon,

"In principe" wil ik je graag feliciteren met het behalen van deze 40-jarige mijlpaal. Normaal gesproken zegen we dan "en nog eens 40 jaar erbij", maar dat wens ik je nu weer niet toe.
Plezierige dag vandaag!

VU zei

Dag Toon,

Van harte proficiat met je jubileum.

Leuke inval om je pen in de zelfspot te dopen. Ik ben een van die collega's die niet weet of het Transisalana of Transislania is. Deze post is me dan ook uit het hart gegrepen.

Anoniem zei

Hoi Tonny,

Van harte gefeliciteerd met je jubileum. Een fijn lang weekend toegewenst, tot ziens, Gerda M.

Anoniem zei

Tonny,

Gefeliciteerd met dit heugelijke feit en geniet van je vrije dag. Groetjes, Karin.

Anoniem zei

Dag Tonny,
Gefeliciteerd met deze mijlpaal.
40 jaar. Wat een tijd.
Een hartelijke groet van Lia

Hendrika zei

Ik sluit me natuurlijk graag aan in deze rij.
Ook al ken ik je niet persoonlijk - we zijn ooit misschien wel collega's geweest, ik heb een blauwe maandag als invaller voor de OBD gewerkt - 40 jaar in het vak is niet niks, proficiat!!! Maak er een mooie dag van.

Transisalania zei

Even was ik verbijsterd. Alsof er bij thuiskomst een vreemde op je bank zit met z'n poten op tafel. Zijn wachtwoorden dan niet heilig meer?
Op mijn jubileumdag heb ik inderdaad mijn zoon en zijn vriendin naar het vliegveld in Dortmund gebracht en zijn we aansluitend een dagje uit geweest in Munster. En vandaag heb ik, jawel, de hele dag geklust, dit keer een laminaatvloer gelegd. Daarom zie ik nu pas deze spookblogpost. Het lijkt wel een surprise-party maar dan op je eigen weblog.
Allen bedankt voor de felicitaties: Marcel, de bromnozem (op wie een sterke verdenking rust), Gerda, Karin, Lia en Hendrika, de bloggende boerin met het beste plattelands weblog dat ik ken.

Hendrika zei

Gelukkig zijn wachtwoorden niet heilig ;~), anders had je natuurlijk in alle bescheidenheid deze dag stilletjes voorbij laten gaan.

Anoniem zei

Hoi Ouwe Rakker,

Ik ken je misschien nog wel het langste. Natuurlijk piep je er een paar dagen tussenuit.
Maar ja, je merkt het he? Helpt niks !
Gefeliciteerd hoor en nog wat jaartjes erbij.
Een wat verlate reactie van de grijze duif tegenover je.