dinsdag 2 oktober 2012

Oktober: Maand van de Geschiedenis


Van 2004 t/m 2010 was er in oktober/november de Week van de Geschiedenis, die traditiegetrouw werd afgesloten met de Nacht van de Geschiedenis. Organisator was het Nationaal Historisch Museum. Elk jaar werd er een nieuw thema gekozen, achtereenvolgens: Typisch Nederlands, Buren, Geloof & bijgeloof, Wonen, Verhalen van Nederland, Oorlog en vrede.

In 2011 werd voor het eerst de Maand (oktober) van de Geschiedenis georganiseerd. Thema was Ik en Wij en de organisator nog altijd het Nationaal Historisch Museum.

Nadat het NHM begin dit jaar ophield te bestaan, namen het Rijksmuseum en het Openluchtmuseum dit jaar de organisatie over. Thema is Arm & Rijk. Het primaire doel van de Maand van de Geschiedenis is een breed publiek, inclusief het onderwijs, op een toegankelijke en aansprekende manier in aanraking brengen met geschiedenis. Gedurende de hele maand oktober organiseren honderden instellingen activiteiten aan de hand van het thema van dit jaar.

Het Historisch Centrum Overijssel (HCO) heeft op een rij gezet wat er in Overijssel allemaal te beleven valt. Kijk hier.

Geen opmerkingen: