maandag 28 januari 2013

Heleen Bosma is Dichter bij Overijssel


Vanmiddag werd de titel Dichter bij Overijssel door gedeputeerde Hester Maij toegekend aan Heleen Bosma uit Deventer. Tijdens de periode 2013-2015 zal zij als provinciedichter optreden. Dat wil zeggen dat zij in opdracht van de provincie ten minste 6 gedichten per jaar zal schrijven. Hester Maij deed ook een oproep aan de diverse stads- en dorpsdichters om inbreng te leveren.

Er waren vijf dichters genomineerd: naast Heleen Bosma waren dat Benne Solinger (Raalte), Paul Gellings (Zwolle), Reinier de Rooie (Hengelo) en Alet Boukes (Zwolle). De dichters lazen eerst voor uit eigen werk en werden geïnterviewd, alvorens het oordeel van de jury bekend werd gemaakt. De uitverkiezing gebeurde in samenwerking met het Netwerk Overijsselse Bibliotheken en de Stichting Literaire Wandelingen in Overijssel.

Heleen Bosma is de derde Dichter bij Overijssel. De afgelopen periode (2011-’12) bekleedde Dick Schlüter de eervolle functie. Kijk hier voor zijn oeuvre dat hij naliet als provinciedichter. De eerste provinciedichter was in de jaren 2009-2010 Koos Geerds.

Geen opmerkingen: