maandag 13 april 2015

50 jaar FC Twente

Precies 50 jaar geleden, op 13 april 1965, stemden na uren lang te hebben vergaderd de leden van Sportclub Enschede en Enschedese Boys er in meerderheid voor de afdelingen betaald voetbal af te stoten en te bundelen in de Stichting F.C. Twente ’65. Met ingang van het seizoen 1965-’66 telde de stad Enschede nog slechts één vertegenwoordiger in het betaalde voetbal: FC Twente.

Ton van Dalen schetste 15 jaar later het verloop van de eerste jaren van de club. Hier lezen we dat voorzitter Cor Hilbrink FC Twente in die jaren ‘de kampioen van de arme clubs’ noemde, m.a.w. een club met weinig budget die mooie resultaten wist te behalen.
Het lijkt of FC Twente terug bij af is. Wederom een arme club, hoe het met die resultaten zit gaan we afwachten. Misschien weer meer kans voor regionale talenten zoals in 1965 het geval was?


Foto: Het elftal, waarmee FC Twente in 1965 de eerste competitie- wedstrijd speelde. Staande van links naar rechts: Kees Warringa, Ruud Vondeling, Dais ter Beek, Willem de Vries, Johan Plageman, Job Hoomans en trainer Friedrich Donenfeld.
Gehurkt: Heinz Höher, Egbert ter Mors, Spitz Kohn, Ned Bulatovic en Issy ten Donkelaar.

Geen opmerkingen: