woensdag 12 augustus 2015

Na twee jaar weer een fotowedstrijd Wiki loves Monuments

Het was een Nederlands initiatief in 2010. Het organiseren van een fotowedstrijd met het doel het fotobestand op Wikipedia uit te breiden met rechtenvrije foto’s (Wikimedia Commons). In 2011 werd de twede editie in meer Europese landen georganiseerd en werd daarmee al de grootste fotowedstrijd ter wereld. In 2012 en 2013 bleef het aantal deelnemende landen stijgen, ook buiten Europa. In 2014 was het aantal gegroeid tot 39. Alleen was Nederland daar niet bij. Wikimedia Nederland koos in 2014 voor Wiki loves Earth met het doel de natuur in Nederland beter in beeld te brengen op Wikipedia en bij Wikimedia Commons.

Nu is Nederland weer van de partij bij Wiki loves Monuments, samen met 41 andere landen. Lees er meer over bij Informatie Professional of bij Wikimedia Nederland.


Foto boven: De watertoren bij Sint-Jansklooster, de mooiste Overijsselse inzending volgens de jury bij de laatst gehouden fotowedstrijd in 2013. De foto won landelijk de tweede prijs. De jury roemde bij deze foto de compositie, gelaagdheid, harmonie, vlakverdeling en primaire kleuren.

Foto onder: De internationale winnaar in 2014. Zie hier voor meer informatie en een betere weergave.

Geen opmerkingen: