zaterdag 17 september 2016

NPO Geschiedenis verhuist naar vernieuwde website Andere Tijden


NPO Geschiedenis was een verzamelsite met tal van onderwerpen en rubrieken die meestal een relatie hadden met programma's die ooit op radio en tv door NTR en VPRO waren uitgezonden. Andere Tijden was de website die hoorde bij het populaire programma met dezelfde naam. Beide websites zijn nu geïntegreerd.

Het laatste bericht op NPO Geschiedenis luidt: 'Meer weten over de geschiedenis van Almere? Ontroerende beelden bekijken van een bedevaart uit de jaren 20? Nieuwsgierig naar de slag bij Arnhem uit Duits perspectief? Vandaag is de nieuwe website AndereTijden.nl in de lucht!
Op 13 september heeft het geschiedenisprogramma van NTR en VPRO onder de titel AndereTijden.nl een vernieuwde website geïntroduceert met achtergronden bij de uitzendingen, historische verdieping bij de actualiteit en extra filmmateriaal. Alles met de modernste technieken en een heldere vormgeving. Ook het rijke archief van meer dan vijftien jaar Andere Tijden blijft beschikbaar. Met een duidelijke zoekfunctie is zelf op zoek gaan naar onderwerpen of namen eenvoudig. Het archief is ook thematisch geordend voor wie bijvoorbeeld alles wil zien over de katholieke kerk.
Daarnaast zijn via de Andere Tijden-site geschiedenisprogramma’s van de Publieke Omroep te vinden zoals OVT, Verborgen verleden, Ondersteboven: Nederland in de jaren 60, De IJzeren Eeuw, de Grote Geschiedenisquiz, etc. Kortom, AndereTijden.nl is een ‘must’ voor iedere geschiedenisliefhebber.
Met de introductie van de nieuwe Andere Tijden-website komt de geschiedenisportal NPOGeschiedenis.nl te vervallen'.

Geen opmerkingen: