woensdag 9 april 2008

Steeds meer kranten worden gedigitaliseerd


De Koninklijke Bibliotheek is eind 2006 gestart met het project Databank Digitale Dagbladen Het project zal op grote schaal Nederlandse nationale, regionale, lokale en koloniale dagbladen digitaliseren en gratis beschikbaar stellen op internet. De Databank Digitale Dagbladen zal acht miljoen pagina’s bevatten, vanaf de eerste krant uit 1618 tot aan kranten uit de twintigste eeuw.
Het project omvat de selectie, digitalisering, ontsluiting en beschikbaarstelling van de dagbladen via internet. Een webdienst wordt opgezet met geavanceerde zoekmogelijkheden voor onderzoekers en het brede publiek. In eerste instantie is één Overijsselse krant geselecteerd om te worden gedigitaliseerd: De Provinciale Overijsselsche en Zwolsche Courant van 1815 tot 1869. Wilt u weten welke kranten tot nu toe in digitale vorm op het Internet staan, kijk dan bij Startpagina van historische kranten

1 opmerking:

TienD zei

En natuurlijk de regionale kranten van Bibliotheek.nl. Ik denk niet dat er veel mensen zijn buiten de bibliotheekwereld die dit ontdekt hebben.