zondag 17 maart 2013

Muziek uit het oosten (61): David Copperfield Style

Een speciale rubriek – voor de liefhebbers van muziek. Van alles wat – in ’t Engels of in ’t plat. Goud en oud, nieuw of fout.


De David Copperfield Style (1967-1976) was een cultband, die veel ‘anhang’ had in de grensstreek Achterhoek/Overijssel. De groep, waarvan de naam steeds korter werd (David Copperfield, Copperfield) trad veel op in de regio (maar ook in de rest van Nederland). Ik kan me de affiches waarmee jarenlang elektriciteitshuisjes etc. gestoffeerd werden nog herinneren. Oprichters en tevens bekendste leden waren Appie Daalmeijer en Fred Rootveld. Een andere bekende naam was zangeres Jannie Maatman.
Frappant is dat de bandleden elkaar na het laatste optreden in 1976 nooit meer ontmoet hebben. Fred Rootveld, oprichter van het recordlabel Ivory Tower, producer en bekend van Twente Plat, vertelt dit in een recent interview in de Tubantia. In dit interview lezen we ook dat de David Copperfield Style de eerste Nederlandse popgroep was die een single in Amerika uitbracht. De band was ook bekend van de eigen kledinglijn. De bandleden namen les aan het conservatorium (kon toen allemaal) en bouwden een live-reputatie op. Volgens Rootveld staat de muziek ook nu nog als een huis en hij heeft het verzameld werk nu uitgegeven in een 5 cd-box.

Geen opmerkingen: