woensdag 27 november 2013

De Twentse Filmbank breidt uit en zoekt sponsors

Ik schreef al eerder over de Twentse Filmbank, de virtuele filmcollectie met historische films/filmpjes met Twentse onderwerpen, die zich ten doel stelt om zo veel mogelijk van in archieven en op andere plekken aanwezige filmbeelden openbaar te maken. De collectie is met een vijftigtal films uitgebreid, waaronder de bekende Meyling-film uit de dertiger jaren ‘Het oold gebroek in Twente’. Ook zijn er plannen voor het plaatsen op de website van de z.g. Adolfs-films, dorpsportretten van de filmer Johan Adolfs uit de periode 1948-1970.

Klik op de afbeelding om de website te bekijken.

Wie materiaal heeft dat nog niet gedigitaliseerd is, kan terecht bij de Twentse Filmbank. Daar wordt de film online gezet en de eigenaar van de filmbeelden krijgt het origineel plus een digitale kopie weer terug.

Voor het verkrijgen van vertoningsrechten en het geschikt maken van de beelden voor vertoning op de filmbank is geld nodig. De initiatiefnemers die zich Ensemble Studio Twente noemen, zijn een sponsoractie gestart waarbij door een minimale inleg van 10 euro één van de vijftig virtuele zitplaatsen bemachtigd kan worden die de virtuele filmzaal rijk is.

Lees over het hoe en waarom van dit alles op de website van de Twentse Filmbank.

Geen opmerkingen: