donderdag 16 februari 2017

Odilia's Dagboek is winnaar Geschiedenis Online Prijs

Vanmiddag is in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag de Geschiedenis Online Prijs uitgereikt aan de website Odilia's Dagboek, het gefingeerde maar op historische feiten gebaseerde dagboek van een vrouw uit Den Haag in de 17de eeuw.

Juryprijs
De jury stond onder voorzitterschap van Ad van Liempt. Naast een winnaar heeft de jury ook een tweede en derde prijs uitgereikt aan Wat staat daer en Monumenten Spreken.


Publieksprijs
Alle aangemelde websites of apps dongen mee naar de Publieksprijs. Wie de meeste stemmen binnen wist te slepen was winnaar. Deze eer viel vanmiddag te beurt aan de website Oud Winterswijk. Tweede werd de website van het CBG, centrum voor familiegeschiedenis en derde Wat staat daer.
De Overijsselse website Mijn Stad Mijn Dorp, een initiatief van het Historisch Centrum Overijssel stond bij de laatste tien, maar haalde uiteindelijk niet genoeg stemmen.

De Geschiedenis Online Prijs wordt iedere twee jaar uitgereikt en bekroont de meest vernieuwende, verrassende of mooiste Nederlandse historische website of app met het doel geschiedbeoefening online te bevorderen en te belonen.

Kijk hier wie in vorige jaren de prijs heeft gewonnen.

Geen opmerkingen: