donderdag 20 juni 2019

Steenwijker Boekenmarkt op zondag 30 juni

Persbericht


STEENWIJKER BOEKENMARKT
Het is weer zover, op zondag 30 juni is het voor de 24ste keer boekenmarkt op het marktplein in het centrum van Vestingstad Steenwijk.
De Steenwijker Boekenmarkt vindt jaarlijks plaats op de laatste zondag van juni. De markt begint officieel om 10.00 uur en duurt tot 17.00 uur.
Gerenommeerde antiquariaten en boekhandelaren vanuit heel Nederland verzorgen een gezellige markt met een gevarieerd aanbod van duizenden boeken. Natuurlijk zijn er volop romans, thrillers, kinderboeken en strips. Vele onderwerpen zullen worden aangeboden zoals (regionale) geschiedenis, topografie, kunst, architectuur, sport, natuur, zingeving en hobby. Maar ook bijzondere uitgaven voor verzamelaars zoals gesigneerde exemplaren of eerste drukken. Er zijn enkele speciale kramen die zich helemaal op één onderwerp richten. Hobbithunter Bookshop met uitsluitend boeken van Tolkien (schrijver van In de ban van de ring), Antiqurariaat Bagage is gespecialiseerd in reisboeken en Gouldmaps in oude landkaarten. Ook worden er originele schoolplaten aangeboden. Bij de kraam van de Historische Vereniging van Steenwijk zullen de leden graag hun kennis delen van de regionale geschiedenis en nadere informatie over regionale boeken kunnen geven.
Het is een ideaal moment om op zoek te gaan naar boeken voor de vakantieperiode of om een verzameling aan te vullen. Iedereen is welkom!

De omliggende terrassen bieden de mogelijkheid om onder het genot van een drankje, hapje of ijsje heerlijk te genieten van de fijne sfeer van de boekenmarkt op het plein.

JEUGDBOEKENPARADE
Jabadoe Kinderopvang zorgt ervoor dat jeugdboeken tot leven komen in Steenwijk. Dit is een unieke belevenis in Noord Nederland. Vanaf 14.00 uur zullen helden uit jeugdboeken in een optocht door het centrum van Steenwijk gaan; Bram Botermans uit Het Leven van een Loser, Dolfje Weerwolfje, Bobbi, Buurman en Buurman, Donald Duck, Kleine Mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft en natuurlijk Pippi Langkous. Juni is de maand van de Gruffalo, ook die zal van de partij zijn in Steenwijk. Er is gelegenheid om samen op de foto te gaan.


VOORLEZEN
Laat je voorlezen bij Boekhandel Groenendijk vanaf 14.00 uur door 'echte' waterprinsessen, iedereen is welkom!

KOOPZONDAG
De winkels zijn open van 13.00 tot 17.00 uur.

BEREIKBAARHEID
Parkeren is gratis in Steenwijk, er is volop parkeergelegenheid rondom het centrum.
Vanaf het NS intercitystation is de markt in 5 minuten lopend bereikbaar.

Geen opmerkingen: