dinsdag 11 februari 2020

Stem op de Vondst van Overijssel

De provincie wil een groter publiek kennis laten maken met archeologische vondsten uit Overijssel. Inwoners mogen daarom bepalen wat ze de meest bijzondere vondsten van Overijssel vinden.
De verkiezing start met 75 vondsten, drie uit elke gemeente in Overijssel. Tijdens de Overijsselse Archeologiedag op 7 maart wordt de Vondst van Overijssel bekendgemaakt.

Het merendeel van de vondsten bewaart de provincie in het Provinciaal Depot voor Bodemvondsten in Deventer. Daarnaast ontsluit de provincie de Overijsselse vondsten via een digitale database, lenen stukken uit aan musea en historische verenigingen.

De 75 vondsten zijn geselecteerd op uniekheid, op het verhaal erachter of de locatie van de vondst. Van elke Overijsselse gemeente ligt één vondst in de vitrine op het provinciehuis. De andere vondsten zijn te vinden op de website archeologieoverijssel.nl. Op die website staat ook informatie over archeologie in Overijssel, archeologisch nieuws en een agenda met archeologische evenementen.

Breng hier je stem uit.


Afbeelding: Bij het uitgraven van de grachten van de havezate Weleveld bij Zenderen in 1994 is deze windvaan van roodkoper gevonden.

Geen opmerkingen: