maandag 11 juli 2022

WOII-bezienswaardigheden opsporen met gratis app

Dankzij een nieuwe mobiele app is in een handomdraai te zien of er dichtbij locaties te vinden zijn die gerelateerd zijn aan de Tweede Wereldoorlog. De app is ontwikkeld door TracesOfWar.nl en bevat informatie over in totaal 130.000 bezienswaardigheden, in binnen- en buitenland.

TracesOfWar is een website die informatie over oorlogen, en dan met name de Tweede Wereldoorlog, aan een zo breed mogelijk publiek beschikbaar wil stellen. De TracesOfWar-app is beschikbaar voor gebruikers van zowel Android– als iOS-apparaten en is gratis te downloaden. Met de app kan op plaatsnaam worden gezocht naar bezienswaardigheden, maar ook kan op elke locatie ter wereld direct worden bekeken wat er in de buurt te zien of te bezoeken is. De applicatie is zowel met tablet als met smartphones te gebruiken.
De bezienswaardigheden kunnen door gebruikers worden toegevoegd aan de favorieten, zodat de informatie daarna snel weer bekeken kan worden. Net als op de website zijn de bezienswaardigheden ingedeeld per type, zoals musea en monumenten. Elk type heeft een eigen herkenbaar icoontje op de kaart. De makers streven ernaar bij elke bezienswaardigheid relevante foto’s en informatie aan te bieden.

Geen opmerkingen: