donderdag 9 februari 2023

A History of Pop(ular) Music (122): Del Shannon - Runaway (1961)

Een chronologische reis door de populaire muziek van de afgelopen honderd jaar. Charles Westover (1934-1990), artiestennaam Del Shannon, werd met het uitbrengen van Runaway in een klap wereldberoemd. Ik heb het altijd een aanstekelijk nummer gevonden, waar ik graag naar luister. In het middengedeelte van de song bespeelt Max Crook zijn zelfgebouwde Musitron, een voorloper van de syntheziser, dat een bijzonder geluid oplevert. In de videoclip zien de dansende meisjes er totaal anders uit dan kort daarvoor. De jaren zestig zijn begonnen.
Del Shannon wordt vooral populair in Engeland, waar hij in 1964 de eerste artiest was die The Beatles coverde met zijn versie van From Me to You. Del Shannon was veelzijdig. Ook country en jazz stonden op zijn repertoir. Er was sprake van dat hij Roy Orbison na diens dood zou opvolgen in The Travelling Wilburys. Hij maakte in 1990 een einde aan zijn leven.
Harry Knipschild heeft op zijn voor muziekliefhebbers zeer interessante website een groot artikel gewijd aan het leven van Del Shannon.

Geen opmerkingen: