dinsdag 15 oktober 2024

'Bewaarn, begriepn en vedan goan': Hoe gaat Twente met zijn verleden om? is het thema van het binnenkort te verschijnen Jaarboek Twente 2025

'Bewaarn, begriepn en vedan goan' is de titel van een artikel dat Anne van de Meiden enkele decennia geleden voor Jaarboek Twente schreef. Deze woorden beschrijven precies waar het bij het thema 'Hoe gaat Twente met zijn verleden om' om draait. Maar zoals altijd heeft de redactie niet alleen gekozen voor artikelen die bij het thema passen.
Een kleine greep uit de inhoud van dit jaarboek: Johanna ter Steege wil mensen met elkaar verbinden door het vertellen van verhalen door middel van theater, film en documentaires. Het archeologisch verleden van Twente komt aan bod, evenals het Rijssens Museum, marken en markeboeken, een bijzondere historische kaart, de Nederlandse invloed op de textielindustrie in Nordhorn, de natuur- en cultuurhistorie van Twente, en het leven op Kasteel Weldam, beschreven door de eigenaren zelf. En nog veel meer.

Het Jaarboek Twente is vanaf 25 oktober te koop in de boekhandels in Twente, maar ook alvast te bestellen bij de Nedersaksische Uitgeverij.

Geen opmerkingen: