donderdag 5 februari 2009

Monumentaal werk: Monumenten in de gemeente HardenbergMeer dan 2 kilo weegt Monumenten in de gemeente Hardenberg. De gemeenteambtenaren Arnoud Pullen en Wim Wolbink, beiden werkzaam bin het gemeentearchief van Hardenberg, hebben alle 180 panden die op de gemeentelijke of rijksmonumentenlijst staan in kaart gebracht. Behalve de teksten namen zij ook de fotografie voor hun rekening.
Monumenten in de gemeente Hardenberg beschrijft de geschiedenis van boerderijen, huizen, villa’s en andersoortige gebouwen en de geschiedenis van de bewoning, inclusief de huidige eigenaren. Bij elk monument worden in een kader de stijlkenmerken en architectonische elementen genoemd. Overigens kwamen de auteurs tot de conclusie dat sommige monumenten onterecht op de lijst stonden en andere panden er wel op zouden moeten staan.
Het 511 pagina’s dikke boek is prachtig uitgevoerd en de teksten worden afgewisseld met vele oude en recente foto’s. Het boek werd genomineerd voor de verkiezing van het Beste Overijsselse boek 2008.

Geen opmerkingen: