donderdag 28 januari 2010

Website Het Scholtenhuis winnaar van de Geschiedenis Online prijs 2009De website Het Scholtenhuis is een virtuele weergave van het verdwenen gelijknamige gebouw in Groningen, dat in de Tweede Wereldoorlog dienst deed als hoofdkwartier van de SD en berucht was bij de Groningers. Op de website wordt veel met flash en animatie gewerkt en wordt een zo natuurgetrouw mogelijk beeld gegeven van de inrichting en bewoners van het pand in de oorlog. De website kwam tot stand onder verantwoordelijkheid van het Oorlogs- en Verzetscentrum in Groningen. Behalve de hoofdprijs won de website ook de eerste prijs in de categorie Themawebsites.
In december 2009 won het Scholtenhuis al de Gouden Reiger, de prijs voor interactieve en audiovisuele media.

In de categorie Musea won de website van Collectie Gelderland, in de categorie Archiefdiensten won Groene Hart Archieven en bij de websites van historische verenigingen werd de Heemkundige Vereniging Terneuzen de winnaar.

Totaal kon door de jury worden gekozen uit 12 genomineerden. De Geschiedenis Online prijs, een initiatief van het Historisch Nieuwsblad en Van Ree Archiefsystemen, is de opvolger van de Archieven.nl prijs.

Geen opmerkingen: