dinsdag 24 augustus 2010

Fotowedstrijd Wiki loves MonumentsHieronder een ongewijzigd weergegeven bericht van Wikimedia Nederland:

AANKONDIGING FOTOWEDSTRIJD: WIKI LOVES MONUMENTS

In september 2010 organiseert Wikimedia Nederland de fotowedstrijd ‘Wiki Loves Monuments’. Het streven is om van elk monument in Nederland foto’s onder een vrije licentie beschikbaar te krijgen. Van 1 t/m 30 september kan iedereen zelfgemaakte foto’s van rijksmonumenten onder vrije licentie uploaden, om mee te dingen naar leuke prijzen in verschillende categorieën.

De maand september 2010 is Monumentenmaand, met op 11 en 12 september 2010 het Open Monumentenweekend. Dat biedt de mogelijkheid om veel monumenten niet alleen van buiten maar ook van binnen te bekijken en te fotograferen!
De Vereniging Wikimedia Nederland wil met 'Wiki loves Monuments' zo veel mogelijk kwalitatief hoogwaardige foto’s van rijksmonumenten verzamelen, zodat iedereen die gebruik maakt van bijvoorbeeld Wikipedia een goed overzicht krijgt van het culturele erfgoed van Nederland.
Wikimedia Nederland streeft naar een wereld waarin elke persoon vrije toegang heeft tot alle kennis. Wij vragen deelnemers daarom om hun foto’s beschikbaar te stellen onder voorwaarden die het mogelijk maken om deze foto’s op Wikipedia te gebruiken.
Naast prijzen voor de mooiste foto’s, zijn er ook in specifieke categorieën prijzen te winnen. De foto’s zullen onder andere gebruikt worden om informatie over ons nationaal erfgoed op Wikipedia te illustreren. De foto’s kunnen door de vrije licentie ook buiten Wikipedia gebruikt worden.
Voorwaarden voor deelname aan de fotowedstrijd:
• U kunt alleen meedoen met zelfgemaakte foto’s;
• Alleen foto’s die in september 2010 worden geüpload kunnen meedoen aan de wedstrijd.
Het mogen wel foto’s zijn die eerder zijn gemaakt;
• Alle uploads moeten het rijksmonumentnummer bevatten;
• Alle foto’s worden onder een vrije licentie door u vrijgegeven. U kunt de licenties bekijken op: Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland.
Meer informatie en meedoen: Wiki loves Monuments

Zie ook dit artikel uit de NRC

Geen opmerkingen: