zaterdag 7 augustus 2010

Muziek uit het oosten (29): Muppetstuff zingt Johanna van BurenDe Zwolse formatie Muppetstuff is muzikaal zeer veelzijdig. Folk, jazz, blues, nederpop – akoestisch of dansbaar – dit alles behoort tot hun repertoire. De band is ook zeer flexibel; al naar gelang de omstandigheden speelt men met 3, 4, 5 of meer muzikanten.
Leden van Muppetstuff namen deel aan de theatertournee Uutspreken, waarbij dialectnummers in diverse muziekstijlen ten gehore werden gebracht. Twee leden van Muppetstuff komen oorspronkelijk uit Hellendoorn. Niet vreemd dus dat een gedicht van Johanna van Buren (1881-1962) door hen op muziek werd gezet.
Het gaat om het gedicht Oavendröste, door Muppetstuff omgedoopt tot Oelenvloch (Schemering).
Kijk ook bij Streektaalmuziek in Nederland.

Hieronder het gedicht van Johanna van Buren:1 opmerking:

Hendrika zei

Muppetstuffmuppetstuff, ik moest heel diep nadenken voor ik de context herinnerde waarin ik een optreden van - een deel van - deze band heb gezien: op een feest van een echtpaar die 25 jaar getrouwd waren. Heel wat anders dan ik op plattelandsfeesten gewend ben - polonaise en 'you never walk alone' etc. etc. ;~(. Ze speelden akoestisch, niet op een podium maar op diverse plekken in de zaal. En het was ook nog een mooie lokatie: het klopte allemaal.