donderdag 28 april 2011

Digitale etalagesTwee weken geleden zijn de Digitale etalages gepresenteerd, een nieuw project ontwikkeld door de Plusbibliotheken en Bibliotheek.nl
Plusbibliotheken hebben een zwaartepuntcollectie, een bijzondere collectie op een bepaald gebied. De digitale etalages zijn ontwikkeld om een groot publiek op een laagdrempelige manier te bereiken en te verrijken met kennis over specifieke onderwerpen. Het materiaal wordt aangedragen vanuit de zwaartepuntcollecties. De eerste onderwerpen die op de nieuwe website aan bod komen zijn eten en koken, wetenschap en techniek, opvoeding en onderwijs, duurzaamheid en water. Andere zullen volgen.

In de digitale etalages is per thema het volgende te vinden: geselecteerde boeken (direct te reserveren), toptitels en dossiers samengesteld door specialisten. Ook vindt u er een agenda, nieuws, publicaties en nog veel meer.

Elke etalage heeft een eigen redactie van themaspecialisten van de Bibliotheek die de site actueel en aantrekkelijk houden. Ook wordt er een link gelegd met de themacollectie in de bibliotheek en worden interessante boeken uitgelicht. Deze boeken zijn direct te reserveren. Daarnaast organiseren bibliotheken onderwerpsgerelateerde activiteiten voor haar bezoekers.

De digitale etalages zijn (worden) interactief. Bezoekers (gaan) worden uitgenodigd mee te discussiëren of te reageren. Ook worden sociale netwerken ingezet om de etalages onder de aandacht te brengen van en contact te leggen met de verschillende doelgroepen.
Om de digitale etalages verder te verrijken is samenwerking gezocht met partijen als universiteiten, de Koninklijke Bibliotheek, Hogescholen, gemeentes en thema-gerelateerde instellingen.
Kijk hier voor het hele verhaal over de digitale etalages.

Geen opmerkingen: