donderdag 5 januari 2012

Overijsselse kunstman, kunstvrouw en kunstploeg 2011 gekozen: Gees Bartels, Jacob Vis en ReisoperaPeter Schoof, maker en presentator van de RTVOost programma’s Tijd voor Theater (tv) en Kunstkwartier (radio) is de bedenker en initiatiefnemer van deze verkiezing. Kijk op zijn weblog om meer te weten te komen over het hoe en waarom.

Vanmiddag werd in Kunstkwartier gediscussieerd over deze verkiezing door Paul Abels, Aranka Wiijnbeek, Herman Haverkate en Peter Schoof. De drie gasten namen de shortlists door die Peter Schoof had gemaakt op basis van meningen van mensen die bekend zijn in de Overijsselse kunstwereld (muziek, theater, literatuur etc.).
Na afloop van de ‘bespreking’ werd door de drie juryleden gekozen en kwamen er drie winnaars uit de bus:

Gees Bartels werd gekozen tot Kunstvrouw van Overijssel 2011. Zij werd het ‘geweten van het Overijsselse boek en woord’ genoemd. Gees is een oud-collega van mij en ik kan bevestigen dat zij werkelijk ALLES weet over Overijsselse schrijvers en dichters en ook vrijwel alles van hen gelezen heeft. Gees, van harte proficiat!

Ook mooi vond ik het dat Jacob Vis, de thriller-auteur uit Kampen werd benoemd tot Overijssels Kunstman van Overijssel 2011. Jacob Vis is een laatbloeier die al vier keer voor de Gouden Strop was genomineerd. Nu dus eindelijk prijs!

Kunstploeg van Overijssel 2011 werd de Nationale Reisopera.

2 opmerkingen:

Sparklet zei

Heel goed en zeer verdiend: de titel Kunstvrouw van het Jaar voor onze Gees Bartels. Ik heb gisteren al een bericht op de weblog van Seniorencontact geplaatst!
Groeten vanuit Meppel,
Sparklet

Transisalania zei

Ha Sparklet, alles goed? Leuk weer iets van je te vernemen!
Mooi dat iemand, die zoveel initiatieven neemt (boekuitgaven, literaire wandelingen etc.), maar niet bekend is bij het grote publiek, toch beloond wordt.