vrijdag 9 januari 2015

Wie wint de wandeltrofee 2015?


De longlist voor de Wandeltrofee 2015 bevatte tien wandelgidsen, waarvan liefst vier met Overijssel als wandelterrein. De keuze baseert de jury op criteria als exclusiviteit voor wandelaars, verhouding verhard-onverhard, markering van de route en kwaliteit van het kaartmateriaal. Alleen Nederlandstalige publicaties over wandelroutes die geheel of grotendeels over Nederlands grondgebied lopen en tussen 1 november 2013 en 1 oktober 2014 zijn verschenen of herzien, komen voor de Wandeltrofee in aanmerking.

Geen van de vier Overijsselse gidsen overleefden de selectie voor de shortlist. Wel staat Rob Wolfs bij de laatste drie. Wolfs, wandelspecialist bij uitstek, werd genomineerd met Wandelen over ongebaande paden in de Achterhoek, maar is ook goed thuis in Overijssel en heeft ook over onze provincie regelmatig gepubliceerd. De Achterhoek is juist voor Overijsselaars, vanwege de nabijheid, een aantrekkelijk wandelgebied.

De genomineerde routes worden momenteel door wandelaars nagelopen en zij rapporteren hun ervaringen aan de jury. Op zaterdag 31 januari 2015, de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Amsterdam RAI wordt de winnaar bekend gemaakt en de Wandeltrofee 2015 uitgereikt.

Wie graag wandelt raad ik aan de longlist te bekijken voor de beste wandelgidsen die in 2014 zijn verschenen. De meeste gidsen en zeker de Overijsselse zijn in veel bibliotheken te leen of kunnen worden aangevraagd.

1 opmerking:

Hendrika zei

Jammer dat de wandelgids van Truus Wijnen er niet bij zit. Een wandeling uit haar gids staat morgen in Trouw, las ik op twitter.