Door het Historisch Centrum Overijssel in Zwolle wordt wordt op diverse manieren aandacht besteed aan de Tweede Wereldoorlog. Tot 7 mei loopt de tentoonstelling Vóór de vrede, Zwolle 1940-1945, die is gemaakt door leerlingen uit de 2e en 3e klas van de Thorbecke scholengemeenschap en is bedoeld voor leerlingen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs.
Op 9 april werd de expositie over Hans Georg Calmeyer (‘Dader of mensenredder?’) geopend.
Op 22 april vindt een symposium plaats onder de titel Daders, slachtoffers, omstanders: erfgoed en erfenis van de Tweede Wereldoorlog.
Het HCO beschikt ook over een grote Collectie Tweede Wereldoorlog.
RTV Oost zendt in de weel van 12 tot 16 april dagelijks om 21.50 en 22.50 een speciaal bevrijdingsjournaal uit, waarbij aan de hand van ooggetuigeverslagen en verhalen wordt teruggeblikt op de bevrijding van Overijssel.
Al eerder heb ik bericht over de activiteiten die de Bibliotheek Enschede organiseert.
Op 14 april, op de dag dat Zwolle 65 jaar geleden bevrijd werd, vindt in Bibliotheek Zwolle Stadshagen de try-out plaats van de nieuwste voorstelling van Theatergroep De Jonge Honden. Wie niet weg is, is gezien is een voorstelling over ondergedoken kinderen in oorlogstijd.
De OBD maakte al eerder een speciale website over de bevrijding van Overijssel.
Ook het eerste nummer van het nieuwe historische tijdschrift voor Overijssel Mijn Stad Mijn Dorp staat in het teken van de Tweede Wereldoorlog.
Sinttocht Stad
4 dagen geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten