woensdag 11 januari 2017

Stem op je favoriete historische website of app

De Geschiedenis Online Prijs wordt iedere twee jaar uitgereikt en bekroont de meest vernieuwende, verrassende of mooiste Nederlandse historische website of app. Alle Nederlandse websites en apps die geschiedenis als onderwerp hebben, kunnen meedingen naar deze prijs.
De jury kijkt niet alleen naar de kwaliteit van de uitvoering, maar ook naar verrassende en creatieve onderliggende ideeën, zodat zowel professionele organisaties als enthousiaste vrijwilligers kans maken op het winnen van de Geschiedenis Online Prijs.

Juryprijs
De jury van de Geschiedenis Online Prijs, bij deze editie voorgezeten door historicus Ad van Liempt, nomineert 20 geschiedenisapps of –sites waaruit zij een winnaar kiest. De 3 beste websites of apps, althans in de ogen van de jury, zullen een prijs ontvangen.

Publieksprijs
Alle aangemelde websites en apps dingen mee naar de publieksprijs. Iedereen kan tot 9 februari een stem uitbrengen, zelfs op meerdere websites of apps.
Degene die de meeste stemmen weet te vergaren ontvangt een bedrag van € 1.250,-. De nummers 2 en 3 ontvangen een bedrag van respectievelijk € 750,- en € 500,-. In de komende maand wordt elke week een actuele stand bekendgemaakt van de top 20 op dat moment.

Overijsselse sites of apps die meedoen aan de verkiezing

Heemkundevereniging Borne


Geert van Wou, klokgieter te Kampen


Historische Vereniging IJsselham


Erfgoed Rijssen-Holten


Mijn Stad Mijn Dorp van het Historisch Centrum Overijssel


Bonmama.nl: systematische ontsluiting van de geschiedenis van Avereest en Ommerschans

Geen opmerkingen: