donderdag 14 september 2017

Stuur foto's in voor Wiki Loves Monuments


De maand is al weer op de helft, maar er blijven nog twee weken over om foto's te maken en te uploaden naar Wikimedia Commons. Het doel van deze grootste fotowedstrijd ter wereld is om foto’s van monumenten beschikbaar te krijgen voor -onder andere- gebruik op Wikipedia. Dit jaar doen voor het eerst ook foto’s van monumenten in het Nederlands Caribisch gebied mee.

Wiki Loves Monuments is een Nederlands idee. De wedstrijd is sinds de eerste Nederlandse editie in 2010 uitgegroeid tot een wedstrijd van wereldformaat, waaraan duizenden mensen van over de hele wereld meedoen. Dit jaar wordt de wedstrijd in meer dan 50 landen georganiseerd. Wikimedia Nederland, de organisatie die in Nederland onder andere Wikipedia-vrijwilligers ondersteunt, organiseert de Nederlandse editie van de wedstrijd dit jaar voor de zesde keer. Momenteel wordt de Nederlandse editie tweejaarlijks georganiseerd.

De nadruk van Wiki Loves Monuments 2017 ligt op foto’s van monumenten waar foto’s van ontbreken of waarvan de foto’s verouderd of van mindere kwaliteit zijn. Er is een extra prijs voor foto’s van een monument dat nog niet eerder was gefotografeerd. Er is een speciale lijst van monumenten waarvan nog geen foto beschikbaar is.

Deelnemers die in de maand september hun foto’s uploaden via het speciale uploadformulier dingen mee naar de prijzen. De foto’s zelf hoeven niet per se in de maand september gemaakt te zijn, zolang ze maar in de maand september worden geupload. De prijswinnaars van de Nederlandse wedstrijd zullen in november bekend worden gemaakt. De Nederlandse top tien dingt tevens mee naar de prijzen in de internationale wedstrijd.

Geen opmerkingen: