zaterdag 11 januari 2020

Stem vanaf 15 januari op beste Overijsselse foto uit de oorlogsjaren


Van 15 november tot en met 31 december organiseerde het Historisch Centrum Overijssel in samenwerking met de Stentor, Tubantia en RTV Oost een zoektocht naar bijzondere foto’s uit de oorlog. Het resultaat is een digitaal overzicht en een tentoonstelling over Overijssel in oorlogstijd.

Alle foto’s uit de oorlogsperiode in Overijssel kwamen in aanmerking. Veel mensen bewaarden hun schaarse fotomateriaal voor de komst van de bevrijders, waardoor er relatief weinig foto’s van de bezettingstijd zelf zijn. Dat kan bijvoorbeeld gaan om zaken als oorlogsschade, onderduikers, voedselschaarste of indrukken van het dagelijks leven. Op deze site overijsselviertvrijheid.nl kon men foto’s met beschrijvingen uploaden.
Het betreft een onderdeel van het landelijke project “De Tweede Wereldoorlog in 100 foto’s”. De 50 meest aansprekende foto’s per provincie dingen mee naar een plek in het landelijk overzicht van 100 foto’s.

Vanaf 15 januari kan iedereen in Overijssel hiervoor een stem uitbrengen op de foto’s die zij het meest aansprekend vinden. Zowel van het provinciale als landelijke overzicht wordt een tentoonstelling gemaakt. Zie ook: www.in100fotos.nl

Geen opmerkingen: