woensdag 27 oktober 2021

Genomineerden voor Overijssels Boek van het Jaar bekendgemaakt

De genomineerden voor het Overijssels Boek van het Jaar zijn bekend gemaakt. In totaal maken acht boeken, verdeeld over categorieën fictie en non-fictie, kans op de titel. Op 18 november wordt in beide categorieën door de jury een winnaar gekozen.
Voor de fictie-prijs komen drie boeken in aanmerking: ‘Vuurvogel’ van schrijver Jozef Hoek, ‘De Ambtenaar’ van Almar Otten en ‘Suikerbastaard’ van Jaap Scholten.
Voor de non-fictie prijs zijn vijf kandidaten: ‘De oorlog gaat nooit voorbij: Overijssel 1940-1945’, ‘Van Elburg tot Deshima: Zes eeuwen familie Feith’, ‘Door mannen gekozen: De eerste vrouwen in de Deventer gemeenteraad’, ‘Strijd en overleg - De Twents-Achterhoekse textielindustrie 1815 – 1955’ en ‘Atlas van de IJssel’.

Kijk hier voor meer informatie over de boeken. In aanmerking komen boeken die tussen 1 april 2020 en 1 april 2021 zijn verschenen. Non-fictie boeken moeten gaan over een Overijssels onderwerp. Bij de categorie fictie speelt het verhaal zich af in Overijssel óf is het boek geschreven door een Overijsselse auteur die een sterke band heeft met de provincie.

De prijsuitreiking van het Overijssels Boek van het Jaar is op 18 november vanaf 20.00 uur te zien op Overijssel Verwoord.

Geen opmerkingen: