dinsdag 16 mei 2023

Grote boekenmarkt met muziek en foodtrucks in Almelo op Hemelvaartsdag

(Foto: Annina Romita/Tubantia)

Zoals elk jaar is er in Almelo de jaarlijkse boekenmarkt op Hemelvaartsdag. Het evenement is dit jaar uitgebreid met onder meer straatmuzikanten, kunst en foodtrucks.

150 kramen staan donderdag 18 mei opgesteld op de Koornmarkt, Waagplein en het Marktplein. Naast boeken zijn er ook een paar kramen met lp’s en dvd’s.
Over de Almelose boekenmarkt wordt dit jaar voor het eerst een culinair sausje gegoten. Er staan tien foodtrucks in de stad met onder meer poffertjes, een barbecue, Turks snoepgoed en specialiteiten uit de Aziatische keuken. Verder treden twee straatmuziekacts op: The Banned Buskers en Rocke met Reinout Weima en Bokke.

Een ander onderdeel van de dag is de kunstmarkt ‘Even afstappen’, waar lokale en regionale kunstenaars werk laten zien en te koop aanbieden. Van schilderijen en beeldhouwwerk tot fotografie en glaskunst.

Wie wat waar
Liefhebbers kunnen op 18 mei van 07.00 tot 17.00 uur struinen langs de kramen, eten en genieten van live-muziek en kunst. Het optreden van Weima en Bokke gaat na 17.00 uur verder bij Proeflokaal Belgiƫ.

[Bron: In de buurt Almelo]

Geen opmerkingen: