zaterdag 14 oktober 2023

A History of Pop(ular) Music (171): Small Faces - Lazy Sunday (1968)

Een chronologische reis door de populaire muziek van de afgelopen honderd jaar. De Britse rockgroep Small Faces, met zanger-gitarist Steve Marriott (1947-1991), gitarist Ronnie Lane (1946-1997) en drummer Kenney Jones (1948), had hits met onder meer All or Nothing, het psychedelische Itchycoo Park (meeliftend op de flower power beweging), Tin Soldier en Lazy Sunday.
Small Faces was net als The Who en The Kinks een modband. Mods waren de tegenhangers van de ruigere rockers. Mods waren modebewust en reden op scooters. Ze hadden ook een wat andere muziekvoorkeur. De Rolling Stones klinken duidelijk anders dan de Kinks of de Small Faces.
In 1969 richtte Steve Marriott samen met Peter Frampton de groep Humble Pie op. Rod Stewart en Ron Wood traden toe, waarbij de naam van de band veranderde in The Faces. Rod Stewart zou een steeds belangrijker plek gaan innemen.
Steve Marriott kwam om het leven bij een brand, Ronnie Lane overleed aan multiple sclerose, Kenney Jones speelde nog bij diverse bands, o.a. bij The Who.

Geen opmerkingen: