maandag 27 oktober 2008

Website: Een blik op Enschede in de achteruitkijkspiegel


Dit bericht heeft zijdelings te maken met het vorige item. Net als bij het opzetten van wiki’s wordt ook op de website de Achteruitkijkspiegel de interactiviteit gestimuleerd. Er wordt opgeroepen tot het leveren van bijdragen voor de beschrijving van het historisch erfgoed van Enschede. Anders dan bij een wiki houdt hier het Gemeentearchief de regie strak in handen, hetgeen te begrijpen is.
De opzet van de website biedt veel mogelijkheden. Foto’s vormen de basis. Deze zijn terug te vinden door te zoeken op onderwerp of met behulp van digitale (historische) kaarten. Thematische verhalen en verklarende teksten en soms filmpjes completeren de website, die de stadsgeschiedenis van Enschede in de komende jaren digitaal moet ontsluiten.
De Oldenzaalsestraat en omgeving is het eerste stadsdeel waarvan de geschiedenis digitaal wordt weergegeven. Er staat nog heel veel niet op de website. Soms stranden dit soort projecten na een ambitieuze start. Gezien de bemoeienis van het Gemeentearchief kunnen we erop vertrouwen dat hier iets moois aan het ontstaan is.

Geen opmerkingen: