maandag 23 maart 2009

WO2.online: portal voor websites over de Tweede WereldoorlogVorige week is de website wo2online.nl gelanceerd. Deze nieuwe site ontsluit betrouwbare informatie over de Tweede Wereldoorlog. De website is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en is ontwikkeld door het Nationaal Comité 4 en 5 mei in het kader van het beleidsprogramma Erfgoed van de Oorlog. De website moet uitgroeien tot 'dé portal over de oorlog'.

De site is tot stand gekomen uit een samenwerking van musea en instellingen in Nederland waaronder het Nationaal Archief, Beeld en Geluid, de Anne Frank Stichting, het Veteraneninstituut, het Joods Historisch Museum, het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie en het Herinneringscentrum Kamp Westerbork.

Op de wo2online.nl is een wisselende online tentoonstelling te zien. De eerste expositie gaat over de eerste vijf dagen van de oorlog en de volgende zal de vijf laatste dagen van de oorlog belichten.

Zie voor meer informatie ook de website van Nationaal Comité 4 en 5 mei

De website uitproberend, raakte ik op een gegeven moment verdwaald. Dat kwam omdat ik me op een doorgelinkte website bevond. Wanneer je eenmaal in de gaten hebt hoe het zit werkt het wel. De website is eigenlijk ook letterlijk een portal, een soort startpagina over WOII die verwijst naar websites die gescreend zijn op betrouwbare informatie.

Overigens de juichtonen die vaak weerklinken bij de lancering van nieuwe websites worden dit keer vergezeld van kritische kanttekeningen.

Geen opmerkingen: