zondag 30 januari 2011

Muziek uit het oosten (34): Mooi Wark - Warkende Helden

Een speciale rubriek – voor de liefhebbers van muziek. Van alles wat – in ’t Engels of in ’t plat. Goud en oud, nieuw of fout.


Dit keer muziek uit het Noord-Oosten.
Mooi Wark bestaat al meer dan 20 jaar. Alleen zanger-gitarist Bert Koops is al die jaren van de partij geweest. Ze waren bekend in Drenthe en omstreken als boerenrockband en leken haast wel een Drentse imitatie van Normaal. De band bouwde een eigen repertoire op, een mix van feestnummers, maar ook ballads en soms zelfs nummers met een boodschap, zoals het op John Lennon’s Working Class Hero gebaseerde Warkende Helden. Bassist William Bossong over dit nummer: "Tegenwoordig gaat het te vaak over bonussen en managers. Daar hebben wij als Mooi Wark onze buik van vol, net als veel andere mensen! Wij komen op voor de mensen die er echt toe doen; de mensen die hard werken voor een paar rot centen, maar waar je tenminste wel de oorlog mee kunt winnen."
Sinds een jaar of vier geniet Mooi Wark landelijke bekendheid. Zij bleken geknipt voor de populaire Piratenfestivals, maar traden ook op in Paradiso. Ze waren meer dan eens te gast bij Giel Beelen, en maakten een One Day Worldtour in het kader van Serious Request. Zie verder Wikipedia.

1 opmerking:

Hendrika zei

Inderdaad - net als Normaal - waanzinnig populair op het Drentse platteland, maar zoals je schrijft, ze speelden ook Paradiso 'plat'. Je laat een mooie uitvoering zien - Warkende Helden.