donderdag 12 mei 2011

Tip voor wandelaars: Tubbergen wandelgemeente van het jaar

Het wandeltijdschrift met de toepasselijke naam Te Voet heeft Tubbergen uitgeroepen tot wandelgemeente van het jaar. Tubbergen liet in de finale van de verkiezing de gemeenten Bergeijk en Texel achter zich.


(foto: Frans Nikkels - Twentsche Courant Tubantia)

De motivatie voor de keuze:
‘De titel Wandelgemeente van het Jaar is naar Tubbergen gegaan, omdat de gemeente een uitgebreid wandelnetwerk heeft opgezet dat zich tot buiten de gemeente- en landsgrenzen uitstrekt. Wandelpaden worden meerdere keren per jaar gecontroleerd en kwalitatief goede wandelingen over onverharde paden zijn met een kaart van het wandelnetwerk Twente makkelijk samen te stellen. Tubbergen beschikt over meerdere themawandeltochten die ook te wandelen zijn onder leiding van een gids. Ook heeft de gemeente het afgelopen jaar tien schuilhutten en ruim honderd nieuwe bankjes langs wandelroutes geplaatst.’
Daarnaast spreekt de wandelroute over de Manderesch de redactie bijzonder aan. De vrijwel onverharde route zoekt de rand van de bewoonde wereld in een krimpend landschap gescheiden door houtwallen, bosjes en grensstenen. De wandeling is archeologisch interessant vanwege de grafvelden, geologisch boeiend door de stuwwallen en springt er ecologisch uit vanwege de jeneverbes en het vliegend hert, een zeldzame vliegende kever.

Wandelliefhebber? Kijk hieronder voor meer informatie:

Wandelroutes in Tubbergen

VVV Tubbergen

Kuierroutes

Geen opmerkingen: