vrijdag 10 juni 2016

Steenwijker boekenmarkt op 26 juni

Ingezonden bericht

STEENWIJKER BOEKENMARKT
Het is weer zover, op zondag 26 juni is het voor de 21ste keer boekenmarkt op het gezellige marktplein in het centrum van Vestingstad Steenwijk.
De Steenwijker Boekenmarkt vindt jaarlijks plaats op de laatste zondag van juni. De markt begint officieel om 11.00 uur en duurt tot 17.00 uur.
Gerenommeerde antiquariaten en boekhandelaren uit heel Nederland verzorgen een gevarieerd aanbod van duizenden boeken. Natuurlijk zijn er volop romans, thrillers en kinderboeken. Vele onderwerpen zullen worden aangeboden zoals (regionale) geschiedenis, topografie, kunst, sport, natuur, zingeving en hobby. Maar ook bijzondere uitgaven voor verzamelaars zoals gesigneerde exemplaren of eerste drukken. Er zijn ook een aantal boekenkramen met een specialisatie. Zo is er een kraam met uitsluitend boeken van Tolkien of alleen met scheepvaartboeken. Ook staan er gespecialiseerde strips- en kinderboekenkramen.
Bij de kraam van de Historische Vereniging van Steenwijk zullen de leden graag kennis van de regionale geschiedenis delen en nadere informatie over regionale boeken kunnen geven.
Het is een ideaal moment om op zoek te gaan naar boeken voor de vakantieperiode of om een verzameling aan te vullen.
De omliggende terrassen bieden de mogelijkheid om onder het genot van een drankje, hapje of ijsje heerlijk te genieten van de fijne sfeer van de boekenmarkt op het plein.

JEUGDBOEKENPARADE
Jeugdboeken die tot leven komen in Steenwijk. Vanaf 14.00 uur zullen helden uit jeugdboeken in een optocht door de binnenstad gaan. Een paar namen kunnen we alvast noemen: Bram Botermans uit Hel leven van een Loser, Dolfje Weerwolfje, Kikker en Dikkie Dik. Ook is het mogelijk om deze helden persoonlijk te ontmoeten op 2 podia in het centrum. Bij Steenwijks Boekhuys op de Markt en bij Boekhandel Groenendijk in de Oosterstraat.

VOORLEZEN
Een “echte” prinses zal vanaf 14.00 uur komen voorlezen bij Boekhandel Groenendijk, iedereen is welkom!

KOOPZONDAG
In het kader van koopzondag zijn de winkels geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

BEREIKBAARHEID:
Parkeren is gratis in Steenwijk, er is volop parkeergelegenheid rondom het centrum.
Vanaf het NS intercitystation is de markt in 5 minuten lopend bereikbaar.

INFORMATIE
Organisatie Stichting Boekenmeer informatie via Ceciel Groenendijk Boekhandel Groenendijk 0521517411 (aanwezig di. vr. za.) of mail steenwijkerboekenmarkt@gmail.com

Geen opmerkingen: