vrijdag 4 november 2016

Gees Bartels schrijft standaardwerk over jeugdliteratuur in Overijssel

Mijn oud-collega Gees Bartels heeft al vele publicaties op haar naam staan, zoals Dit is wat ik heb gevonden: de poëzie van Overijssel (2000). Ook was zij de drijvende kracht achter Geen dag zonder gedicht: 365 gedichten uit Overijssel (2009) en de 10-delige serie Literaire wandelingen in Overijssel.
Zij weet alles over literatuur en lectuur in Overijssel. Al jaren speurt zij naar biografische en bibliografische wetenswaardigheden betreffende Overijsselse auteurs. Maar niet alleen dat. Zij heeft ook de organisatie van tal van literaire bijeenkomsten en evenementen op haar naam staan. Dat heeft haar de titel Kunstvrouw van het Jaar 2011 bezorgd.

Met de eind van de maand te verschijnen ABC daar begint het mee: jeugdliteratuur van Overijssel heeft ze opnieuw een standaardwerk geschreven dat, rijk geïllustreerd, alles weergeeft wat er over dit onderwerp te vertellen valt, zowel over schrijvers, illustratoren als uitgevers. Voor iedereen die in haar of zijn jeugd al een verwoed lezer(es) was.Een boek bestellen? Vraag een bestelformulier aan bij: Stichting Literaire wandelingen Postbus 228 7440 AE Nijverdal of bij gees.bartels@home.nl

Geen opmerkingen: