donderdag 22 juni 2017

Steenwijker boekenmarkt op 25 juni


Ontvangen bericht

STEENWIJKER BOEKENMARKT
Het is weer zover, op zondag 25 juni is het voor de 22ste keer boekenmarkt op het gezellige marktplein in het centrum van Vestingstad Steenwijk.
De Steenwijker Boekenmarkt vindt jaarlijks plaats op de laatste zondag van juni. De markt begint officieel om 10.00 uur en duurt tot 17.00 uur.
Gerenommeerde antiquariaten en boekhandelaren uit heel Nederland verzorgen een gevarieerd aanbod van duizenden boeken. Natuurlijk zijn er volop romans, thrillers en kinderboeken. Vele onderwerpen zullen worden aangeboden zoals (regionale) geschiedenis, topografie, kunst, sport, natuur, zingeving en hobby. Maar ook bijzondere uitgaven voor verzamelaars zoals gesigneerde exemplaren of eerste drukken.
Bij de kraam van de Historische Vereniging van Steenwijk zullen de leden graag kennis van de regionale geschiedenis delen en nadere informatie over regionale boeken kunnen geven.
Het is een ideaal moment om op zoek te gaan naar boeken voor de vakantieperiode of om een verzameling aan te vullen.

De omliggende terrassen bieden de mogelijkheid om onder het genot van een drankje, hapje of ijsje heerlijk te genieten van de fijne sfeer van de boekenmarkt op het plein.

JEUGDBOEKENPARADE
Jeugdboeken die tot leven komen in Steenwijk. Dit wordt een unieke belevenis in Noord Nederland. Vanaf 14.00 uur zullen helden uit jeugdboeken in een optocht door de binnenstad van Steenwijk gaan. Alvast wat namen: Bram Botermans uit Het leven van een Loser, Dolfje Weerwolfje, Kikker, Dikkie Dik, Gonnie, Buurman en Buurman, Kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft en natuurlijk zal Pipi Langkous voor het nodige vermaak zorgen.
Special Guest dit jaar is Geronimo Stilton en heel misschien Thea. Hij doet mee aan de optocht en op de markt vind je de hele dag een kraam met mooie aanbiedingen en activiteiten van Geronimo en Thea Stilton.

VOORLEZEN
Een “echte” prinses zal vanaf 14.00 uur komen voorlezen bij Boekhandel Groenendijk, iedereen is welkom!

KOOPZONDAG
Winkels open van 13.00 tot 17.00 uur.

BEREIKBAARHEID:
Parkeren is gratis in Steenwijk, er is volop parkeergelegenheid rondom het centrum.
Vanaf het NS intercitystation is de markt in 5 minuten lopend bereikbaar.

Geen opmerkingen: